English version

Δραστηριότητες Σ.Ο.Ψ.Υ 2003

> Κατόπιν ενεργειών μας τροποποιήθηκε μετά από επερώτηση στη Βουλή η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές (επερώτηση της βουλευτού κ Ε.. Κούρκουλα). Κατόπιν αυτού η αντιπρόεδρος του Σ.Ο.Ψ.Υ. και Γ.Γ. της Π.Ο.Σ.ΟΨ.Υ., παιδίατρος και Αλεξάνδρα Ασκούνη-Στρούμπου συμμετέχει στην Επιτροπή.

> Συμμετοχή και κατάθεση απόψεων σε όλα τα συνέδρια της ΕΣΑΕΑ.

> Κατόπιν αλλεπάλληλων ενεργειών του ΣΟΨΥ και της ΕΣΑΕΑ και την απόλυτη συμπαράσταση αυτής στο Ασφαλιστικό σχετικά με τη χορήγηση στα ΑΜΕΑ του 75% της σύνταξης του αποβιώσαντος γονέα . Ελπίζουμε ότι η Βουλή θ’ αποφασίσει θετικά.

> Συμμετοχή του ΣΟΨΥ στην Εκστρατεία κατά του Στίγματος στα πλαίσια του Ελληνικού Προγράμματος κατά του Στίγματος της Σχιζοφρένειας του ΕΠΙΨΥ, στους Δήμους Καλλιθέας, Κορυδαλλού, Δραπετσώνας, Παλλήνης, Κερατσινίου, Περιστερίου, Σαλαμίνας και στο ΤΕΙ Ψυχολογίας Πάτρας.

> Συμμετοχή του Σ.Ο.Ψ.Υ. στις ημερίδες του Ψ.Ν.Α. με θέμα: "Έκφραση των απόψεων των χρηστών και των οικογενειών τους στις στρατηγικές κατευθύνσεις μετασχηματισμού των ψυχιατρι-κών νοσοκομείων Αττικής"

> Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης από την ΕΟΚ.

> Στις 3 Οκτωβρίου παρέστη ο Σ.Ο.Ψ.Υ. στο 16ο συνέδριο CEFEC (Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL),. στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: "Κοινωνική οικονομία. Ευρωπαϊκές κοινωνικές επιχειρήσεις-συνεταιρισμοί" (Συνεταιρισμός με ψυχικά ασθενείς).

> 15,16 Οκτωβρίου συμμετοχή στη διημερίδα για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε το περιοδικό Economist .

> 7, 8, 9, 10 Νοεμβρίου συμμετοχή του Σ.Ο.Ψ.Υ. στο κινηματογραφικό αφιέρωμα κατά του στίγματος στη Θεσσαλονίκη

> Συμμετοχή στα συνέδρια της GAMIAN και EUFAMI στη Μασσαλία της Γαλλίας και στην Αγγλία. όπου εκτός του Poster καταθέσαμε και τις απόψεις μας για τα θέματα που μας αφορούν.

> Συμμετοχή στο 1Ο Παναττικό Συνέδριο Ψυχικής Υγείας που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Κορυδαλλού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας στις 20-21-22/11/03 στο Πνευματικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη.

> Συμμετοχή ενός μέλους του ΔΣ στην Επιτροπή της EUFAMI για την ιστοσελίδα όπου παρουσιάζονται οι δραστηριότητες 26 χωρών.

> Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων του ΣΟΨΥ στα Ελληνικά στην Ιστοσελίδα της EUFAMI. Είμαστε η μόνη χώρα μεταξύ 26 χωρών που διαθέτει τέτοια ιστοσελίδα. Σύντομα θα εμφανιστεί και στ’ Αγγλικά.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
> 8 Απριλίου συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου πατέρα Επιφάνειο

> Μάιος 2003 συνάντηση με τους βουλευτές κ. Κ.Κουλούρη και Ε. Κουρουμπλή.

> 26 Μαΐου συνάντηση με την Υπερνομάρχη, κα Φώφη Γεννηματά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
> 12 Μαρτίου 2003 θεατρική παράσταση στο θέατρο ΜΟΥΣΟΥΡΗ με το έργο PROOF

> 2 Ιουλίου 2003 μεγάλη επιτυχία είχε η συνεστίαση μας στα ΑΣΤΡΑ του Δήμου Βύρωνα. Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

> 11 Σεπτεμβρίου 2003 συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Ν. Χαρδαλιάς η Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής κ. Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κ. Γείτονας και άλλοι παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

> 29 Σεπτεμβρίου 2003 συναυλία με την Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο και απονομή τιμητικής διάκρισης στο ΣΟΨΥ από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας Καθηγητή κ. Norman Sartorius στα πλαίσια της εκδήλωσης του ΕΠΙΨΥ κατά του Στίγματος της Σχιζοφρένειας.

> Παρουσία του ΣΟΨΥ και κατάθεση στεφάνου κατά την εορτή της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο του Βύρωνα.

> 24 Νοεμβρίου συνεστίαση των μελών του Σ.Ο.Ψ.Υ. στο αναψυκτήριο "ΑΣΤΡΑ"

> Συμμετοχή του Σ.Ο.Ψ.Υ στην Ενημερωτική Καμπάνια της ΕΣΑΕΑ ΣΤΙΣ 3 Δεκέμβρη στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.