English version

Πεπραγμένα 2011

1. Στις αρχές του 2011 έγινε συγκρότηση νέας Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ο.Ψ.Υ.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους ψυχιάτρους καθηγητές, την κ. Μαρίνα Οικονόμου  (πρόεδρο) και μέλη τους κ.κ Μιχάλη Μαδιανό και Δημήτρη Πλουμπίδη.
Επειδή έληξε η σύμβαση του επιστημονικού διευθυντού- ιατρού του Ξενώνα, προκηρύχτηκε η θέση αυτή.
Παρουσιάστηκαν έντεκα (11) υποψήφιοι. Η Επιστημονική Επιτροπή (5μελής ,με πρόεδρο την κ  Οικονόμου) που συστάθηκε και έκρινε τους υποψήφιους (βιογραφικά σημειώματα και συνέντευξη) εισηγήθηκε στο Δ.Σ του Σ.Ο.Ψ.Υ  ότι κανείς από τους υποψήφιους δεν πληροί τα απαιτούμενα προσόντα. Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή από το ΔΣ.Σ του Σ.Ο.Ψ.Υ.
Εν συνεχεία το Δ.Σ του Σ.Ο.Ψ.Υ αποφάσισε να ζητήσει από τους υποψηφίους, σε περίπτωση που ενδιαφερόταν κάποιος, μόνο για θέση μερικής απασχόλησης ψυχιάτρου – ιατρού του Ξενώνα.  Την θέση του Επιστημονικού Δ/του ,λόγω και της οικονομικής κρίσης και σημειωτέον  ότι το Υπουργείο έχει περικόψει την χρηματοδότηση του Ξενώνα κατά 50%, θα καλύψει εθελοντικά ( χωρίς αμοιβή) ο ομότιμος καθηγητής της Ψυχιατρικής κ. Μιχάλης Μαδιανός.
Ανταποκρίθηκαν τέσσερα (4) άτομα. Από αυτούς η ίδια Επιστημονική Επιτροπή εισηγήθηκε ότι η ψυχίατρος κα Ελίνα Οικονόμου πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει τη θέση . Το Δ.Σ του Σ.Ο.Ψ.Υ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής.

2. Ο Σ.Ο.Ψ.Υ  νοίκιασε ένα διαμέρισμα για τη στέγαση δύο ενοίκων του Ξενώνα οι οποίοι είναι πλέον έτοιμοι να μεταστεγαστούν. Την εποπτεία του διαμέρισμα  έχει αναλάβει η θεραπευτική ομάδα του Ξενώνα  ως ακολούθως:

Συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την εκπαίδευση και εργασιακή απασχόληση τους ανέλαβε η θεραπευτική ομάδα του Ξενώνα.

3. Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι ομάδες υποστήριξης οικογενειών, καθώς και η ψυχοεκπαίδευση.

4. Οι εργαζόμενοι στον Ξενώνα κ. κ. Αντώνης Κατσαμάγκος και Κασσιανή Βρεττού προσφέρουν, υποστήριξη σε οικογένειες του Σ.Ο.Ψ.Υ κατόπιν ραντεβού στα γραφεία του συλλόγου. Επίσης ατομικά στο Κέντρο Ημέρας γίνονται ραντεβού  για τα μέλη του συλλόγου μας από τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας κ. Βασιλική Μιχαλοπούλου και κ.  Έλβη Κανελλοπούλου κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ύστερα από ραντεβού στο 210-7649670 (τηλέφωνο Ξενώνα).

5. Εκδίδεται το περιοδικό ‘Μηνύματα’ παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

6. Έγινε η έκδοση του ημερολογίου για το 2012.

7. Ανακαινίστηκαν τα γραφεία του συλλόγου μας.
Επίσης σε  συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα  βάφτηκαν ο Ξενώνας και του Κ.Η του Σ.Ο.Ψ.Υ.

8.Ανατέθηκε στο Σ.Ο.Ψ.Υ από την GAMIAN η επιμέλεια στα ελληνικά του ερωτηματολογίου για τους ψυχικά ασθενείς καθώς και η προώθησή του πανελλαδικά. Πετύχαμε να έρθουμε πρώτοι μεταξύ 24 χωρών σε συμπλήρωση αριθμού ερωτηματολογίων.

9. Προσελήφθη δικηγόρος για να βοηθά σε νομικά θέματα τις οικογένειές μας.

10. Στο Κέντρο Ημέρας λειτουργούν τα ακόλουθα προγράμματα:

Εκτός των ως άνω προγραμμάτων, τα μέλη του Κ.Η έλαβαν μέρος στις ακόλουθες δραστηριότητες:

«Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ Η ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;»
Φουσκετάκη Σ., Μπουτσιάνη Γ., Μιχαλοπούλου Β., Ερήμου Σ.,
Γιασσά     Χ., Κολοστούμπης Δ.
Επίσης σε συνεννόηση με τον οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα πρόκειται να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας γυμναστική σε πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και ειδικά εκπαιδευμένο γυμναστή για ΑμεΑ.

11. Έγιναν όλες οι διαδικασίες για να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε επάρκεια Β&Γ, οπότε και θα λυθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα οικονομικά μας προβλήματα.

12. Άλλες δραστηριότητες και συμμετοχές του Σ.Ο.Ψ.Υ είναι οι ακόλουθες:

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΕΛ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΑΖΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!» ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHAIMER  ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

- ΑΠΡΙΛΙΟΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΑΡΓΩΣ 2011-2020 (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ)
-        14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ   ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (WAPR) ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PASTER
-  ΑΠΡΙΛΙΟΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ)
-  ΑΠΡΙΛΙΟΣ -  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ (ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ)
-    10  ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΣΙΝΕΜΑ ΑΤΤΑΛΟΣ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΨΑ) ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΟ»ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΧ. ΝΟΣΟ / ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ & κ. ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

8 ΜΑΙΟΥ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

-  5 /8 ΜΑΙΟΥ   - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
-  13/14 ΜΑΙΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΑΣΕ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΗΓΕΤΕΣ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ», ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η GENESIS PHARMA ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ

18 ΜΑΙΟΥ- ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΗΜΕΡΙΔΑ «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

30  ΜΑΙΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:  «ATHENS INFORMATION TECHNOLOGY»

4 ΙΟΥΝΙΟΥ-  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΙ Κ.Η ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

21  ΙΟΥΝΙΟΥ-  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ INTERCONTINENTAL   «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»    (FINANCIAL TIMES HEALTHCARE CONFERENCE, 21 JUNE 2011, INTERCONTINENTAL)

24-26 ΙΟΥΝΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:ΕΚΠΣΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ», (2011, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ)

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΑΠΟ Μ.Κ.Ο ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ GAMIAN ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ME ΘΕΜΑ  «ΠΕΡΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» (TOWARDSmentalAndneurologicalhealth)

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ROYAL OLYMPIC ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ: ΠΟΙΟΣ EINAI O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ?»

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ     «ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»

ΟΚΤΩΒΡΗΣ-  ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ-  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012

ΟΚΤΩΒΡΗΣ-  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ κ. Μ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

2-3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 2oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ « ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ » ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ κ. Μ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Σ.Ο.Ψ.Υ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για την ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (WAPR), ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ Η κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μ.

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΨΑΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ

8 /10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΨΥ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ),ΘΕΜΑ: «ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ)

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EQUASS ΣΤΟ TITANIA HOTEL

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ EUROCHARITY ΚΑΙ EBIEN (ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ MEMBERS-TO-MEMBERS (M2M)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2012

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ  ΚΙΑΤΟ, ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ BAZZAR ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ Κ.Η ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΨΥ ΣΤΟ ΄΄Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης. ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON, ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΑΠΑΝΩΝ για την ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Η περικοπή δαπανών για την ψυχική υγεία σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και 50%. Οδηγεί σε αναστολή της αναπτυξιακής πρωτοβάθμιας φροντίδας των ασθενών και σε υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.
Από μελέτες βρέθηκε ότι από αυτούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, το 21%  έκανε αναφορά σε σκέψεις αυτοκτονίας και ότι η οικονομική ύφεση δημιουργεί κατά 20,9% κριτήρια για καταθλιπτικά επεισόδια.

ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΙΚΑ
Υπάρχει πληροφορία (Χειλάκος 2011) ότι για να εκτιμηθεί ο βαθμός αναπηρίας θα πρέπει  να υπάρχει νοσηλεία σε ψυχιατρικό τμήμα νοσοκομείου κατά την τελευταία δεκαετία. Η πληροφόρηση αυτή διατυπώθηκε σε ερώτηση του εκπροσώπου του Σ.Ο.Ψ.Υ για την απλούστευση των διαδικασιών για τον χρόνο και το ποσοστό αναπηρίας.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ για ΝΟΣΗΛΕΙΑ
Ο Σ.Ο.Ψ.Υ πρότεινε στους εκπροσώπους της ΕΨΕ να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι δαπάνες για έρευνα της αιτίας της ασθένειας. Είναι η ελπίδα μας.
Να εφαρμοστεί η απόφαση της συνάντησης της Ρώμης για να εξαλειφθεί  ο όρος ‘Σχιζοφρένεια’ της ασθένειας, καθώς και οι ασθενείς να μην ονομάζονται ‘χρήστες ’ υπηρεσιών υγείας.
Να έχουμε γραπτές ενημερώσεις από αποφάσεις συνεδρίων  σε θέματα θεραπείας και φαρμάκων νέας γενιάς.